Támogatott projektek

VEGYIPARI FOLYAMATOKBAN KELETKEZŐ SZENNYEZETT KÉNSAV REGENERÁLÁSI TECHNOLÓGIÁJÁNAK KIDOLGOZÁSA ÉS OPTIMALIZÁLÁSA

A PROFIGRAM Automatika Tervező, Vállalkozási és Kereskedelmi Kft. konzorciumban a Pannon Egyetemmel, és az IREKI Irányítástechnikai és Ergonómiai Kutató Intézet Nonprofit Kft-vel együttműködésében 1,073 milliárd Ft támogatást nyert a GINOP-2.2.1-15 K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések c. pályázati kiíráson. A megítélt támogatás a projekt összköltségének 75,86%-a.

A jelen pályázat célja, hogy a vegyipari folyamatokban keletkezett szennyezett és hígult kénsav kezelésének problémáját megoldja. A szennyezett kénsav veszélyes hulladék, a felhasználóknak környezeti és gazdasági terheket jelent. A pályázat folyamán a szennyezett kénsav regenerálására, és a folyamatba történő visszavezetésére irányuló kutatásokat végzünk. A fejlesztés eredményeként egy kísérleti nagylaboratórium létesül Balatonfűzfőn, ahol optimalizált és automatizált kénsavregenerálási technológia kutatása és fejlesztése folyik.

Pályázat nyilvántartási száma: GINOP-2.2.1-15-2017-00059

Projekt időtartama: 2017.07.01 - 2021.06.30.

 

 


AMBLYOSOL TOMPALÁTÁS FEJLESZTŐ ESZKÖZ KUTATÁSA ÉS MEGVALÓSÍTÁSA

A projekt célja az AmblyoSOL rendszer az, amblyopia kezelésére használható elektronikai eszköz kifejlesztése. A rendszer része egy szemüveg, amely hasonlít egy normál optikai szemüvegre, azonban annál lényegesen több. A szemüvegben egy olyan optikai és elektronikai struktúrát hoztunk létre, ami állíthatóvá teszi a lencse átláthatóságát a gyermek szemének állapotához illesztve. A technológiával a domináns szembe érkező kép minőségét lehet rontani, és elérhető vele a szemek közti egyensúly helyreállítása. Így az AmblyoSOL szemüveg nem csak megtartja a lehetőséget a látási információ binokuláris kombinációjára, hanem aktívan elő is segíti azt.

A szemüvegben különleges szenzorok kerülnek elhelyezésre, melyek hatékonyabbá teszik a gyógyítási folyamatot, és visszajelzést adnak a szemüveg viseléséről is. Kialakításának köszönhetően elhelyezhetőek benne a páciens optikai korrekciójának megfelelő lencsék is. A szemüveghez hasonlító elektronikus eszköz könnyen használható, kényelmes, egyénre szabható és hatékony. A rendszer másik része egy speciális tablet és a rajta futó applikáció, amelynek segítségével folyamatosan mérhetőek a páciens látási funkciói. Az applikáció révén bluetooth- és/vagy wi-fi kapcsolattal követni lehet a gyermek javulásának görbéjét. Ez a kezelőorvos munkáját is nagyban megkönnyíti, hiszen folyamatosan nyomon tudja követni a gyermek állapotát. Így a páciens a saját gyógyulási tempójához illeszkedő kezelést kapja.

 

Pályázat nyilvántartási száma: KFI_16-2017-0078

Projekt időtartama: 2017.07.03-2019.06.28

Konzorciumi partner: ForrásCentrum Kft.

Támogatás összege: 470 581 600 Ft

További információ:

http://tompalatas.eu/ 

 


RUGALMAS FOGLALKOZTATÁSI FORMÁK BEVEZETÉSE A PROFIGRAM KFT-NÉL

Vállalatunk hitvallása, hogy a szervezet piaci céljainak összeegyeztethetőnek kell lenniük a munkavállalók személyes igényeivel, végső soron pedig a hatékony gazdasági működéssel. Jelen projektünk célja, hogy a rugalmas munkaidő rendszer bevezetésével a munkavégzés és a munkaszünet időtartama között olyan időbeli ütemezést alakítsunk ki, amely figyelembe veszi a teljesítmény görbe munkanapokon (illetve héten) belüli változását, megkönnyítve ezzel a munkavégzésből eredő fizikai és szellemi terhelés elviselését, és lehetővé teszi a munkavégző képesség folyamatos újratermelését és magas szinten tartását.

Ennek elérése érdekében a rugalmas munkavégzés sajátosságait figyelembe vevő szabályzatokat készítünk, és azok beillesztésre kerülnek a szervezet jelenleg működtetett szabályozási rendszereibe; az információbiztonsággal és munkavédelemmel kapcsolatos kockázatokat felmérjük, majd a kockázatok kezelését biztosító szabályzatokat elkészítjük és bevezetjük.

Ezen felül a rugalmas munkavégzési formák alkalmazásából adódó működési folyamatváltozásoknak megfelelő új szabályzatokat alakítunk ki és illesztjük be a jelenleg működtetett irányítási rendszerbe, és az új foglalkoztatási formákra vonatkozó HR dokumentumokat is kialakítjuk.

A projekt része továbbá a vállalat vezetőinek, illetve a projektben résztvevő munkavállalóinak különböző tréningeken való részvétele, amelyek fejlesztik az önálló munkavégzési képességeket, valamint a bővítik a már meglévő tudásukat a következő területeken: feladatkezelés, időbeosztás, kommunikáció és konfliktuskezelés, ezzel is segítve az új rugalmas foglalkoztatási forma elsajátítását.

Pályázat nyilvántartási száma: GINOP-5.3.2-16-2016-00125

Projekt időtartama: 2017.06.01.-2018.05.31.

Támogatás összege: 7 822 140 Ft


ERGO+LEOVISION FEJLESZTŐ ÉS TERÁPIÁS CÉLÚ ESZKÖZCSALÁD KIFEJLESZTÉSE A PROFIGRAM KFT-NÉL

A projekt célkitűzése forradalmasítani az összetett irányítási munkákat végző operátorok alkalmassági vizsgálatát és képzését, pszichofiziológiai fókuszú tréninggel, amint modern szimulátori eszközökkel, szenzorokkal és 3D-s technológiákkal támogatunk.

Ezáltal növelni a kritikus infrastrukturális létesítmények kezelőinek katasztrófa elhárító és megelőző képességeit, s így hozzájárulni a mindennapjaink biztonságának növeléséhez és a kezelők életminőségének javításában.

A PRO-ErgoVISION rendszer egy munkahatékonyság-mérő és fejlesztő rendszer, mely kiemelkedően újdonság abból a szempontból, ahogyan az információ-befogadóképességet teljes részletességében és komplexitásában vizsgálja. Képes egy pillanatnyi információfeldolgozási és végrehajtási képesség tesztet készíteni, továbbá egyes speciális területeken fejlesztési feladatokat végezni, amelyeknek hatékonyságát is teszteli. A tesztek adataiból következtetni lehet egy feladatmegoldási igény következtében fellépő figyelmi, összpontosítási, figyelemmegosztási, monotónia tűrési, továbbá az ezekre alapuló döntésképességi, precizitás és hibakeresési ill. stressztűrő képességbeli értékeket, amelyek alapvetően befolyásolják a személyek tanulási és munkavégzési hatékonyságát. A mérési eredményeknek köszönhetően hatékonyan szűkíthető az a terület, amely a személyek személyes tanulási és munkavégzés képességbeli hatékonyságát leginkább kritikusan érintik, és ezen terület fejlesztésével várhatóan az egyéni tanulási és munkavégzési hatékonyság jelentősen nőhet.

Projekt kezdése: 2016 szeptember 1.

Pályázat cíame: ERGO+LEOVISION fejlesztő és terápiás célú eszközcsalád kifejlesztése

Pályázati nyilvántartási szám: GINOP-2.1.1-15-2015-00215

Konzorcium vezető:        Profigram Kft

Konzorciumi tagok:         Argus Optic Kft

                                        3D FOR ALL Kft


PIACI MEGJELENÉS TÁMOGATÁSA A PROFIGRAM KFT-NÉL

A Profigram Kft. az elmúlt év kutatás-fejlesztési projektjei során kifejlesztette a gyártósor hatékonyságot mérő eszközét, amellyel az egyes gyártósorok üzemeltetői kaphatnak pontos képet arról, hogy a gyártósoruk milyen hatékonysággal, kihasználtsággal működik. Ez a termék egy vagy több pontban érzékeli az adott gyártósor pillanatnyi állapotát elektromos vagy más fizikai jellemző alapján, amelyet regisztrál és feldolgoz, és ezek alapján pontos értéket tud adni az adott gyártósor adott időintervallumbeli kihasználtságáról, hatékonyságáról.

A piaci megjelenés támogatása a Profigram Kft-nél című projekt során az eszköz vietnami piacra lépését segítette elő a vállalkozás árubemutatókon való részvétellel,  honlap fejlesztessél és piacspecifikus tanácsadással. A szerződött támogatás összege 7 120 000 Ft azaz  hétmillió-százhúszezer forint, a támogatás mértéke 50%. A projekt azonosítója: GINOP-1.3.1-14-2014-00117. A projekt tényleges befejezése 2015.12.31-ével történt meg.

 

 

 

 


PC-CROLL ADATGYŰJTŐ ÉS TÁVFELÜGYELETI RENDSZER KIFEJLESZTÉSE A PROFIGRAM KFT-NÉL

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által meghirdetett Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása a közép-magyarországi régióban (KMR_12) Program keretében cégünk 141 165 200 forint uniós támogatást nyert. A 211 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból PC-CROLL adatgyűjtő és távfelügyeleti rendszert fejlesztettünk ki.

A projekt célja egy elsősorban, de nem kizárólagosan az európai piacra fejlesztett távfelügyeleti adatgyűjtő berendezés, eszközcsalád kifejlesztése volt. Ez a piaci követelményeknek megfelelően adatgyűjtő eszközökből, valamint egy központi adatgyűjtő és feldolgozó egységből áll. Ezek a készülékek képezik a Pro-Coll adatgyűjtő távfelügyeleti rendszer részeit. A rendszer alapvetően celluláris mobiltelefon hálózati kommunikációra (GSM) kerül kifejlesztésre, ezért nincs szükség vezetékes kommunikációs kapcsolatra.

Az első év hazai tapasztalatai alapján tervezzük a rendszer európai bevezetését is. A projekt során hardver és szoftvertervek készültek az egyes termékekre, részletezve az egyes típusú megjelenítendő képeket és algoritmusokat is.


A projektet 2015.02.28.-án lezártuk.

 

 

 

 


INFORMATIKAI FEJLESZTÉS A PROFIGRAM KFT.-NÉL

A „Informatikai fejlesztés a Profigram Kft.-nél” című projekt keretében webáruház kialakítására került sor, aminek köszönhetően bevezettünk B2B, B2C, valamint CRM rendszereket.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Kedvezményezett: Profigram Kft.

Megvalósulás helye: Budapest, Maros u. 24.

e-mail: info@profigram.hu

Közreműködő Szervezet:

 

 


VÁLLALATI INNOVÁCIÓ TÁMOGATÁSA A PROFIGRAM KFT.-NÉL

A „Vállalati innováció támogatása a PROFIGRAM Kft-nél” projekt célja, egy elsősorban magyar piacra fejlesztett gyártósor hatékonyságvizsgáló Pro-Efficient eszközcsalád kifejlesztése.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Kedvezményezett: Profigram Kft.

Megvalósulás helye: Kecskemét, Erkel u. 4.

e-mail: info@profigram.hu

Közreműködő Szervezet:

 

 

 


PIACORIENTÁLT KUTATÁS-FEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉG A PROFIGRAM KFT.-NÉL

A „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység a Profigram Kft-nél” projekt célja egy világújdonságnak számító technológia létrehozása az irányítástechnika területén.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Kedvezményezett: Profigram Kft.

Megvalósulás helye: Budapest, Maros u. 24.

e-mail: info@profigram.hu

Közreműködő Szervezet:

 

 

 


TERMELÉSI FOLYAMAT INNOVÁCIÓJA A PROFIGRAM KFT.-NÉL

A „Termelési folyamat innovációja a PROFIGRAM Kft.-nél” projekt célja, hogy korábbi ipari - ergonómiai K+F projektünket olyan eszközbázison tudjuk folytatni, amely biztosítja a magas szintű ergonómiai kutatás megfelelő ipari megalapozottságát.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Kedvezményezett: Profigram Kft.

Megvalósulás helye: Budapest, Maros u. 24.

e-mail: info@profigram.hu

Közreműködő Szervezet:

 

 


PC-CROLL ADATGYŰJTŐ ÉS TÁVFELÜGYELETI RENDSZER KIFEJLESZTÉSE A PROFIGRAM KFT-NÉL

A „PC-CROLL adatgyűjtő és távfelügyeleti rendszer kifejlesztése a Profigram Kft-nél” projekt részletes leírásához kérem kattintson IDE.

A projekt a Magyar Kormány támogatásával, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kezelésében a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával valósul meg.

Kedvezményezett: Profigram Kft.

e-mail: info@profigram.hu

Támogatás összege: 141.165.200 Ft

Közreműködő Szervezet:

 

 


A PRO-ERGO BIO RENDSZER BEVEZETÉSE A PROFIGRAM AUTOMATIKA TERVEZŐ, VÁLLALKOZÁSI ÉS KERESKEDELMI KFT.-NÉL

A „Pro-Ergo Bio rendszer bevezetése a Profigram Automatika Tervező, Vállalkozási és Kereskedelmi Kft.-nél” projekt részletes leírásához kérem kattintson IDE.

A projekt a Magyar Kormány és az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Kedvezményezett: Profigram Kft.

email: info@profigram.hu

Támogatás összege: 144 982 499 Ft

Közreműködő Szervezet:

 

 


Képzéseink

A Profigram Automatika Tervező, Vállalkozási és Kereskedelmi Kft. képzései az EU társfinanszírozásával, a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében valósulnak meg.

KÉPZÉSEK A PROFIGRAM KFT. MUNKATÁRSAI SZÁMÁRA A HUMÁNERŐFORRÁS-FEJLESZTÉS JEGYÉBEN (2008)

HEFOP-3.4.1-08/1.-2008-06-0120/2.0

Ügyfélszolgálati dolgozók továbbképzése: Elsajátítottuk az ügyfélszolgálati dialógusvezetés technikai követelményeit és stratégiai lépéseit. Megtanultuk, hogy a konfliktusok egy része elkerülhető, a konfliktusokat bizonyos helyzetekben fel kell tudni vállalni, a konfliktushelyzetekre reagálni kell, és hogy a konfliktushelyzetet irányításunk alatt lehet és kell tartani.

Hivatalos Microsoft Termékspecialista képzés (3. modul): Az elvégzett modul segítségével használható tudást szereztünk a hivatalos Microsoft tananyagok moduljaiból összeállított MSAD kódú, az ActiveDirectory-t az alapoktól a tervezésig való megismerésben.

A program 2008. július 1. és 2008. december 31. között valósult meg.

A képzés támogatására elnyert összeg 4.387.500Ft.

Közreműködő szervezet:
ESZA Kht.
1134 Budapest, Váci út 45. "C" épület
www.esf.hu

Irányító hatóság:
HEFOP IH
www.hefop.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
www.nfu.hu